FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościP.M. ZalogujZaloguj
na czasie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DamyRade.pl Strona Główna -> Optymistyczne książki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Autor Wiadomość
damian
wchodzący do lasu

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 11:55 pm    Temat postu: na czasie Odpowiedz z cytatem

Polecam książkę Johna Grishama BRACTWO. dwa wątki splatające się ze sobą. Świetnie przedstawione kulisy wielkiej polityki, brudnych interesów i wzajemnego ich oddziaływania. I to co mnie uderzyło to wizjonerstwo autora, ba ! biorąc pod uwagę rok powstania, czy napisania ksiązki i konfrontujac jej treść z wydarzeniami które potem nastąpiły (zwłaszcza po słynnym-niesłynnym 11września) książka nabiera cech proroctwa spełnionego. Zabierałem sie do jej przeczytania jak pies do jeża, bo ogólnie słabo trawie literature z rodzju sensacyjnej, politicalfiction i thriller- ale tą pąknąłem w 3 wieczory i byłem w szoku że to koniec już.
Autor Wiadomość
damian
wchodzący do lasu

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 12:00 am    Temat postu: cd. na czasie Odpowiedz z cytatem

a, zapomniałem dodac ze ksiazka Bractwo J. Grishama kończy sie pozytywnie. Jest w całej tej mrocznej historii światełko w tunelu. Po prostu bohaterom do których od pierwszych stron żywiłem sympatię udaje sie,- a dlaczego ? to już temat na dłuższy panel.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DamyRade.pl Strona Główna -> Optymistyczne książki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: