FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościP.M. ZalogujZaloguj
per aspera ad astra!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DamyRade.pl Strona Główna -> Opowiadania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Autor Wiadomość
H.A.Krajka-Wstęga Konopny
wchodzący do lasu

PostWysłany: Czw Maj 10, 2007 3:20 pm    Temat postu: per aspera ad astra! Odpowiedz z cytatem

Mile połechtany czuję się przytoczeniem fragmentów moich prac z kocologii stosowanej. Uznanie dla pana kolegi Damiana (młodego jak mniemam adepta kocologii) z racji próby reanimowania tej zapomnianej dziedziny wiedzy. Teraz już wiem, że spokojny o przyszłość mogę udać się do lamusa nauki. Cieszy mnie fakt, że dotychczasowa moja praca doczekała godnych kontynuatorów.

Z wyrazami szacunku, życząc powodzenia
Na przecież nie łatwej ścieżce poznania!

Prof. August Hieronim Krajka-Wstęga Konopny

P.s. poniżej wybór tekstów do kocologii, co może być i zachętą i ułatwieniem w pracy tak zawodowca jak i amatora.

1. Fletoniusz, O istocie wszechrzeczy, Mantineja, ok. V w. p.n.e.
2. Lukrecjusz z Benewentu, Koce barbarzyńców w inwentarzu łupów wojennych III Legionu, Rzym, 405 r.
3. Khaidi Al. (AlKhaidi), Tam gdzie Allach wody nie poskąpił. Czterdzieści lat w kraju niewiernych, Damaszek, 898 r.
4. Kocjusz Mniejszy, Siedem ścieżek do iluminacji według Braci Kaledońskich dla uzdrowienia ciała, oświecenia umysłu i zbawienia duszy, Biszapur, 633 r.
5. Mocherjusz Spartańczyk, Rzecz o kocu, towarzyszu wiernym w boju i w pokoju. Medytacje spartańskie, Sparta 428 r . p.n.e.
6. Tomasz z Pragi, Przez Bizancjum, Persję do Kraju na końcu świata. Pieszo, konno, wielbłądami na okrak i na kocu latającym z posłaniem do Chana o zaniechanie najazdów i uznanie się za wasala Stolicy Piotrowej, Perugia 1274 r.

(*łac. "Kartagina powinna być zburzona")
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DamyRade.pl Strona Główna -> Opowiadania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: